Video content, wat moet je er mee?

Video content, wat moet je er mee?

“Ik heb geen tijd en geen budget, bovendien is mijn bedrijf niet interessant voor video”. Onzin, als ik u zou vragen om te vertellen wat u zoal doet met uw bedrijf raakt u ongetwijfeld niet uitgepraat. 

Immers u bent trots op uw bedrijf. Mede daarom heeft u in het verleden ook een website laten bouwen. Bezoekers van die site kunnen zich zo een beeld vormen met wie ze zaken gaan doen. Maar die bezoekers aan uw site hebben niet de mogelijkheid uw enthousiasme te ervaren. Zij moeten zich vanaf een statisch beeld een indruk maken van hetgeen ze kunnen verwachten. Een bedrijfsvideo kan dat enthousiasme wel overbrengen. Een bedrijfsvideo geeft een reëel beeld van uw onderneming waar de (potentiele) klant op kan vertrouwen.

Met video kun je;
-    Een verhaal vertellen
-    Producten laten zien
-    Uitleg geven over producten en/of diensten
-    Kennis overdragen naar uw klanten en zijn medewerkers
-    Social media het werk laten doen voor uw naamsbekendheid
-    Medewerkers, of liever nog bestaande relaties, laten vertellen waarom ze bij u moeten zijn
-    Vaker gevonden worden in zoekmachines
U ziet het, er zijn meer redenen aan te voeren wel met video te (gaan) werken, als er redenen zijn om het niet te doen. Ieder bedrijf, groot of klein, heeft iets interessants te vertellen. Bewegende beelden trekken nu eenmaal de aandacht. Zolang je er voor zorgt dat je die aandacht vasthoudt is het goed. Gebleken is dat 1,5 minuut zo ongeveer de maximale tijd is die een dergelijke presentatie mag duren. In deze jachtige tijd is het zaak kort en bondig te zijn. 

SEO
Voor de digibeten onder ons, SEO staat grofweg voor die woorden of begrippen waardoor je goed gevonden wordt in verschillende zoekmachines. Voorbeelden van zoekmachines zijn ondermeer Google en YouTube. De eerste voor algemene zoekvragen de tweede voor met name muziek en video. Uw filmp zal dan ook aangemeld dienen te worden op een eigen YouTube kanaal. Dat maakt dat u makkelijk gevonden wordt, ook bij gewone zoekopdrachten. Uiteraard bepaalt u zelf hoeveel filmmateriaal u op YouTube plaatst. Belangrijk hierbij is de juiste titel voor de film verzinnen, de juiste tags en de juiste beschrijving toe te passen. 

Lowbudget video content
“Die opnamen maak ik zelf wel”. “Mijn zoon maakt prachtige vakantiefilms”. Tegenwoordig beschikken we allemaal over een “goede” videocamera. Ieder van ons heeft de beschikking over een smartphone, sommige van ons over een fotocamera met videomogelijkheden en met een IPad komen we ook een heel eind. Beeld technisch misschien wel, maar bedenk dat lowbudget video vaak ook betekent low resultaat. De beeldkwaliteit zal in de meeste gevallen wel goed zijn maar het venijn zit hem in de uiteindelijke film. Amateur opnamen, hoe goed bedoeld ook, geven vaak niet kernachtig genoeg weer wat u wil vertellen. 

Investeer in professionele opnamen.
Professionals inhuren betekent doorgaans ook gezamenlijk overleg inhuren. De cameraman/vrouw, of in veel gevallen de regisseur van de te maken film, overleggen met u welke boodschap u uit wil dragen. Op basis van wat u aangeeft zal er een script gemaakt worden. Nadat een en ander samen met u is doorgenomen en goedgekeurd volgen de opnamen. Wilt u zelf niet in beeld? Geen probleem, overleg dan vooraf met de cameraman/vrouw over de mogelijkheid van een presentatrice of voice-over. Daarmee onderscheidt u zich van uw collega’s. 

De opnamen gemaakt, en dan?
Nadat de opnamen zijn gemaakt volgt er een korte periode dat u slechts kunt afwachten. De film zal in de juiste volgorde worden gemonteerd, muziek wordt er bij gezocht en de film krijgt een kop (uw logo met intro) en een staart (opnieuw uw logo maar nu ook met contactgegevens). Doorgaans is dat het moment waarop u de eerste versie te zien krijgt. Er zijn dan nog (kleine) aanpassingen mogelijk. Nadat u akkoord bent met het resultaat wordt de video overgedragen. Let daarbij op de volgende zaken:
-    is de video volledig rechtenvrij te gebruiken?
-    Is de gebruikte muziek rechtenvrij? 
(u wilt niet geconfronteerd worden met naheffingen van BUMA etc.)

Ik heb de video laten maken, wat nu?
De vraag stellen is hem beantwoorden. Vanaf nu gaat u er voor zorgen dat iedereen kennis kan nemen van de film. Via uw eigen website, uw eigen YouTube account (vermeld op uw website dat u een dergelijk account heeft), Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest en alles wat u kunt bedenken waar u de film kunt laten zien. Vermeld in elk uitgaand email bericht, kort voor uw handtekening, een hyperlink naar uw website waar de film te vinden is. Kortom zorg ervoor dat zoveel mogelijk mensen uw film gaan zien.

Ik heb de video, klaar is kees!
Helaas, nu begint het echte werk. U zult gaan merken dat u reacties krijgt op uw film. Dat betekent dat ook u overtuigd raakt van de aanzuigende werking van video content. Met name als u goed gebruik maakt van de social media kanalen. De logische vervolgstap is dan ook:
-    productvideo’s
-    how to video’s 
-    projecten in beeld brengen 
-    etc. 
En ook nu weer uw social media kanalen het werk laten doen.

Wilt u meer weten of bent u benieuwd wat video content voor u kan doen? 
Neem dan hier contact met ons op.

Reactie toevoegen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief