Van der Haeghe is sterk in elk segment

Van der Haeghe is sterk in elk segment

Behalve kwaliteit leveren wij ook excellente service

De Nederlandse BV is nog maar enkele jaren oud, maar toch zullen velen de merken herkennen die Van der Haeghe BV uit Geldermalsen distribueert. Zowel voor de professional als de particulier heeft Van der Haeghe de juiste machines in het segment tuin en park. Sinds kort heeft het bedrijf ook een Nederlandse website, www.vanderhaeghe.nl.

Han Schievink is salesmanager consumer products in Nederland en stelt Van der Haeghe BV kort voor. “De Belgische HH Group (Hilaire Van der Haeghe Group) is al 80 jaar actief in de groensector en de overkoepelende organisatie die sinds 2012 de dochteronderneming Van der Haeghe BV huisvest. Van der Haeghe BV is de Nederlandse importeur voor de tuin- en parkmerken Iseki, Ferris, Simplicity, Snapper, Solo, Hörger, ECO, Zacho, Köppl en G-Force. Voor zowel de professionele als de particuliere markt bieden wij een zeer uitgebreid assortiment. Van der Haeghe BV biedt de machines aan via dealers. Naast producten bieden wij technische ondersteuning, service, scholing, garantieregeling en een uitgebreide onderdelenvoorraad.”

Twee takken
Hoewel Van der Haeghe nog maar relatief kort actief is op de Nederlandse markt, groeit het bedrijf snel. “We zijn altijd op zoek naar dealers die zich met onze producten willen onderscheiden”, zegt Schievink. “Ze kunnen daarbij een beroep doen op onze professionele en particuliere machines. Voor de professionals hebben we het merk Iseki voor compact trekkers en frontmaaiers, Ferris voor zero turnmaaiers, Hörger voor kunstgrasonderhoud. Recent is ook Köppl daarbij gekomen, een lijn professionele werktuigdragers.” Voor particulieren biedt Van der Haeghe Snapper en Simplicity, voornamelijk zitmaaiers en loopmaaiers, waarbij de producten weliswaar uit dezelfde fabriek komen, maar wezenlijk verschillen. “De Snapper-producten zijn prijstechnisch en kwalitatief prima voor een concurrerende prijs, terwijl de Simplicity-lijn aanzienlijk meer mogelijkheden biedt maar toch slechts in een iets hogere prijsklasse zit.” Voor de klant gaat Van der Haeghe altijd tot het uiterste, zegt Schievink. “Welke merklijn je ook kiest, in iedere zitmaaier zit bijvoorbeeld de beste motor van Briggs &Stratton, een zeer gerenommeerd merk. De machines zijn in de basis allemaal oerdegelijk gebouwd, waarbij de Simplicity-lijn iets meer mogelijkheden biedt, zoals bij de Conquest, deze heeft een gelast stalen maaidek dat onafhankelijk het grasterrein volgt en is uitgerust met voor- en achtervering. Voor de zero turnmaaiers wordt gebruik gemaakt van de professionele techniek van Ferris. Door al die kennis die we in huis hebben, kunnen wij de beste machines leveren, op maat. Precies wat dealers en klanten nodig hebben om zich te onderscheiden en plezier te beleven van hun machine.” 

 “We zijn altijd op zoek naar dealers die zich met onze producten willen onderscheiden”

Accu
Ook Van der Haeghe gaat mee met de stijgende vraag naar duurzame producten op accu. “We hebben in de Snapper-lijn een deel accugedreven handgereedschappen en maaiers. Daarmee onderscheiden we ons omdat de accu een 82V krachtige Briggs and Stratton is. Uitstekende kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs waarmee de eindgebruiker zorgeloos kan blijven maaien. En de acculijn wordt uiteraard verder doorontwikkeld om aan de eisen van de klanten tegemoet te komen. Zo hebben we ook een aantrekkelijk geprijsde lijn robotmaaiers die steeds wordt verbeterd. Ook hier geldt weer: “hoge kwaliteit voor een lage prijs.””

Onderscheiden
Het aanbod in Nederland aan tuin- en parkmachines is inmiddels overweldigend. “We proberen daarom in elk segment onze dealers het best passende product te bieden zodat de dealer en klant iets te kiezen hebben. We onderhouden daarvoor intensief contact met onze dealers. Zij zijn onze ogen en oren in het veld. Op basis van wat zij ons vertellen weten wij aan welke vraag we moeten voldoen. Dat kan per regio verschillen. Die samenwerking is dus uiterst belangrijk want uiteindelijk levert dat een tevreden klant op die met plezier onze machines gebruikt. En de dealer zet niet alleen onze merken op de kaart, maar ook zijn eigen naam. Want behalve kwaliteit leveren wij ook excellente service. Dealers kunnen bijvoorbeeld inloggen in het interactief bestelsysteem waarin ze kunnen zien of de gevraagde onderdelen op voorraad zijn. Bestellen ze het voor 15.30 uur, hebben ze het de volgende dag in huis. Een goede samenwerking levert voor beide partijen dus voordeel op, en: een tevreden klant.”

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief