DIY HOME & GARDEN: vakbeurs met vernieuwde dynamiek

DIY HOME & GARDEN: vakbeurs met vernieuwde dynamiek

DIY, Home & Garden, de vakbeurs voor doe-het-zelf, home improvement en tuin vindt dit jaar plaats van 1 t.e.m. 3 oktober in Kortrijk Xpo.

Naar 2017 toe worden de acties die bij vorige editie werden ingezet verder uitgewerkt en verfijnd om zo de vernieuwing van de beurs te bestendigen. De organisatie verwacht opnieuw meer dan 150 exposanten en ook het aantal bezoekers zal vermoedelijk verder toenemen (stijging met 8,4% in 2015) onder andere door de geplande bijeenkomsten van winkelverantwoordelijken.
 
Dinsdag wordt de dag van de winkelverantwoordelijke
Vorige editie lanceerde DIY, Home & Garden het idee van shopmanager-meetings op de beurs. Concreet konden retailers op dinsdagvoormiddag in Kortrijk Xpo een meeting met al hun winkelverantwoordelijken houden om dan aansluitend de beurs te bezoeken.Bouwpunt en Hubo maakten hier in 2015 al gebruik van en gezien de positieve impact zijn zij ook in 2017 opnieuw van de partij. Het succes van dit concept is ook de andere ketens niet ontgaan en voor dit jaar bevestigden ook Brico én Gamma hun deelname in de vorm van een shopmanager-meeting.
 
Stars in the Box
De innovatiewedstrijd “Stars in the Box” krijgt in 2017 ook een verlengstuk. Naast de traditionele awards voor de “Innovatie van 2017”, worden dit jaar nog 4 extra awards toegekend.
Vooreerst is er het “Product van 2016”. Hiermee wil de organisatie polsen naar het succes van de genomineerden van de innovatie-award in 2015. Dit succes zal worden gemeten door de selling-out van deze producten te toetsen bij de drie grootste DIY ketens. Verder wordt ook de “Exposant van het jaar” gelauwerd, waarbij o.a. de productpresentatie en het standconcept in rekening worden gebracht en tevens aandacht wordt besteed aan de (technologische) toekomstvisie van de exposant. Tenslotte worden ook de retailers in de bloemetjes gezet met een award voor “Beste doe-het-zelf winkelpunt” en “Beste tuincentrum”, beiden beoordeeld door de exposanten van de beurs.
De uitreiking van deze awards gebeurt traditioneel op maandagavond tijdens een netwerkevent.
 
Winkel van de toekomst
DIY, Home & Garden wil deze editie ook extra inzetten op vernieuwing en het stimuleren van technologische evolutie in productassortimenten en in de winkelomgeving. 
Met een demoplein rond de “Winkel van de toekomst” zal DIY, Home & Garden fabrikanten en retailers een voorproefje meegeven van de leefwereld van de klusser en tuinierder in 2025. De toekomstige klus-en tuingeneraties zullen meer en meer ‘fygitaal‘ winkelen in een totaal andere winkelomgeving waarbij technologie een doorslaggevende rol zal vervullen. Met demonstraties van nieuwe technologieën zoals virtual reality, 3D printing, robotica en the Internet of Things creëert DIY, Home & Garden op de beurs de winkelvloer van 2025.
 
Meer informatie vindt u op www.diy-home-garden.be 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief