De WeedSteam®, onkruid weg in drie stappen!

De WeedSteam®, onkruid weg in drie stappen!

Jean Heybroek bv in Houten is al sinds mensenheugenis zeer actief in de Benelux met diverse sterke A-merken op het gebied van onderhoudsmachines voor golfbanen, aannemers en particuliere gebruikers, maar is ook nadrukkelijk aanwezig in de sector Openbaar Groen. 

ADVERTORIAL

Een redelijk nieuwe loot aan de stam van Jean Heybroek is de WeedSteam® onkruidbestrijdingsmachine die in samenwerking met Hoaf  Infrared Technology is ontwikkeld en waarbij product specialist Theo van Eijden van Jean Heybroek nauw betrokken is geweest. Het uitgangspunt bij deze nieuwe ontwikkeling was om de kostprijs per vierkante meter voor onkruidbestrijding zo laag mogelijk te houden. Het resultaat: een unieke onkruidbestrijdingsmachine die op een snelle, efficiënte en duurzame manier onkruid te lijf gaat. 

De Weedsteam pakt onkruid aan in drie stappen: het gebruik van hete lucht, infrarood stralingswarmte en stoom zijn de pijlers waarop de machine zijn werk doet. De eerste stap vindt plaats vooraan in de unit. Hier zitten de branders, die de lucht verhitten tot 800 graden. Veel kiemend onkruid is dan al aangepakt en heeft door middel van uitdroging al het loodje gelegd. Na de hete luchtuitlaat volgt de tweede stap met behulp van  infrarood-stralingswarmte. Het UV-licht zorgt er voor dat de dan nog overlevende planten nog  kwetsbaarder worden doordat die straling de celstructuren ernstig beschadigt. En als laatste vindt de derde stap plaats:  een stevige nabehandeling met stoom. Stoom doet zijn werk extra goed omdat de plant door de hete lucht wordt gedroogd en door de UV-straling veel kwetsbaarder is. Door de drogende werking zijn zo ook restzaden boven in de grond met deze methode te doden.

Product specialist Theo van Eijden: “Een combinatie van factoren maakt de machine aantrekkelijk voor gebruik. Allereerst kan de gebruiker met één gastank (inhoud 85 liter) en één watertank (inhoud 200 liter) de hele dag werken zonder bij te tanken en dat leidt tot een lage kostprijs per vierkant meter.  Tevens heeft de WeedSteam®  een laag eigen gewicht. In combinatie met bijvoorbeeld een LM-Trac werktuigdrager blijft het totaalgewicht gering waardoor er  ook op ongelijke trottoirs en schelpen- en tegelpaden gewerkt kan worden. De compactheid van de machine (een werkbreedte van 100cm en totale machinebreedte van 129 cm) zorgt er voor dat ook lastiger bereikbare plekken bereikbaar zijn voor de bestuurder. Over de bestuurder gesproken: een T- rijbewijs is niet nodig om een LM Trac werktuigdrager met de WeedSteam® te bedienen”.

Een losse Weedsteam inclusief draagframe met 200-liter-watertank en enkele 85-liter-gasfles kost inclusief opbouw (afhankelijk van aanpassingen aan andere werktuigdragers dan LM Trac) rond de € 44.500,-.  Jean Heybroek gaat ervan uit dat de machine bij intensief gebruik een economische levensduur van zeker vijf jaar heeft. De kosten zijn daarmee goed te overzien. Last but not least voor ondernemers die op CO2 inschrijven: de combinatie is gecalculeerd op een CO2-uitstoot van zestien kilogram per uur en 5,5 gram per vierkante meter. 

Sales & marketingmanager Jan Plooij van Jean Heybroek: “Geluiden uit de praktijk leren ons dat de begrippen veiligheid, energiezuinigheid, een milieuvriendelijk systeem en een laag waterverbruik in combinatie met lage exploitatiekosten argumenten met waarde zijn. Het aardige hiervan is, dat wij deze marketing kreten niet verzonnen hebben ten behoeve van goede verkoopcijfers, maar daadwerkelijk in de praktijk aan de oppervlakte komen en zo ook ervaren worden. Wij verheugen ons dan ook dat eindgebruikers dit soort informatie met elkaar delen, wat een wezenlijke positieve bijdrage levert aan het succes van dit innovatieve product”. 

Reactie toevoegen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief