De krachtpatser onder de hogedrukreinigers.

De krachtpatser onder de hogedrukreinigers.

Iedere reinigingsklus vraagt om een specifieke aanpak. Zo zijn bijvoorbeeld in de voedingsindustrie heet water en hoge druk belangrijk om vet en andere hardnekkige aanslag goed te kunnen verwijderen. Maar in bijvoorbeeld de agrarische sector gaat het vaak om modder, mest en ander vuil. Dan wilt u  graag met minder druk reinigen, maar met veel water zodat het vuil snel wegspoelt. Daarom heeft Kränzle de LX-serie ontwikkeld, de krachtpatser onder de hogedrukreinigers.

Hoe groter het spoeleffect, hoe sneller de klus is gedaan
Hoe meer water, hoe groter het spoeleffect en hoe sneller de klus is gedaan. De techneuten bij Kränzle gingen aan de slag om een oplossing te ontwikkelen. De hogedrukreiniger moest voldoen aan een aantal eisen:
•    Hoge wateropbrengst tot tenminste 30 l/min
•    Traploos regelbare werkdruk tot 130 bar
•    Aansluiting op 400 V krachtstroom
•    Groot werkbereik
•    Makkelijk te verplaatsen, ook op ruw terrein
•    Moet tegen een stoot kunnen
•    Eenvoudig te bedienen
•    Betrouwbaar
•    Onderhoudsvriendelijk

Wateropbrengst tot maar liefst 41,5 l/min
Het resultaat werd de LX-serie. Twee hogedrukreinigers die werkdruk combineren met een zeer hoge wateropbrengst. De LX 2000 heeft een werkdruk tot 150 bar met een wateropbrengst tot 32 l/min. Voor de gebruiker die nog meer water wil, is er de LX 2500 met een werkdruk tot 130 bar en een wateropbrengst tot maar liefst 41,5 l/min. Dat is vergelijkbaar met elke 2 seconden een fles water leeggieten! Maar Kränzle liet het niet alleen bij deze eigenschappen.

Nieuw stalen onderstel
Er werd een nieuw robuust stalen onderstel ontwikkeld met grote rubberen wielen, zodat de LX ook op ruw terrein makkelijk verplaatst kan worden. De elektrische besturing is goed beschermd, wat storingen voorkomt. Deze besturing schakelt de machine ook uit wanneer deze te warm wordt, wat ten goede komt aan de levensduur. Een stevige haspel met 20 m hogedrukslang geeft de gebruiker een groot werkgebied van ruim 1250 m2.
Bedrijfszekere machine met een lange levensduur
Zoals iedere Kränzle heeft ook de LX-serie een messing pomphuis, voorzien van slijtvaste met keramiek belegde RVS plunjers. Het geheel wordt aangedreven door een energiezuinige 1400 toeren elektromotor. Een combinatie die garant staat voor een bedrijfszekere machine met een lange levensduur.
Klein onderhoud zelf uitvoeren

De opbouw van de LX serie is volgens het slim doordachte principe van Kränzle. De verschillende delen van de machine zijn makkelijk te bereiken wat het onderhoud eenvoudig maakt. Zo eenvoudig dat de gebruiker klein onderhoud, zoals het reinigen van kleppen, ook zelf kan uitvoeren.
Imbema Cleton is een onderneming van de Imbema Groep en exclusief importeur voor Kränzle hogedrukreinigers en Gloria drukspuiten in Nederland .

Reactie toevoegen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief