Boswachter worden? Grijp je kans!

Boswachter worden? Grijp je kans!

Natuurmonumenten zoekt natuurliefhebbers voor verschillende vrijwilligersfuncties

Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor onze mooie natuur in de omgeving in te zetten? Natuurmonumenten zoekt natuurliefhebbers voor verschillende vrijwilligersfuncties op en rond Heumensoord, de Mookerheide en Sint-Jansberg. Meld je aan voor de informatieavond op 12 juli in ’t Zwaantje in Mook. mookerheide@natuurmonumenten.nl

Wie zoeken we?

Coördinator Evenementen/Promotie
Ben jij een organisatietalent? Natuurmonumenten zoekt een coördinator voor evenementen en promotieactiviteiten. Dit houdt in dat je evenementen en excursies van a tot z organiseert. Denk aan een Wilde Buitendag, of een Midzomernachtloop. Je treedt op als gastheer/-vrouw van deze activiteiten en stuurt andere vrijwilligers aan. Meer informatie.

Vrijwilligers Evenementen/Promotie
Als je graag over natuur en Natuurmonumenten vertelt, kun je bij ons als vrijwilliger evenementen aan de slag. Je geeft dan namens onze organisatie voorlichting over (gebieden van) Natuurmonumenten aan bezoekers. Dit doe je bijvoorbeeld vanuit een vanuit terreininformatiepunt (TIP) of bij evenementen. Je hebt daarbij een scherp oog voor het werven van nieuwe leden en leads. Meer informatie.

Vrijwillige boswachters
De vrijwillige boswachter is een echte gastheer of -vrouw in onze natuurgebieden. Je bent zichtbaar aanwezig, legt contact met bezoekers, beantwoordt vragen en informeert over ontwikkelingen. Je hebt ook allerlei leuke weetjes paraat. Zo enthousiasmeer je mensen voor het werk van Natuurmonumenten. Meer informatie.

Vrijwillige excursieleiders
Verwonder je jezelf vaak over de natuur en deel je jouw verhalen graag? Als excursieleider bereid je excursies voor en begeleid je groepen door het gebied. Ook vertel je over de rol van Natuurmonumenten. Je vertelt, luistert, antwoordt en improviseert. Zo weet je van elke activiteit iets bijzonders te maken. Meer informatie.

Vrijwilligers inventarisatie flora/fauna
Voor het volgen van de ontwikkeling van dier- en plantensoorten zijn de bijdragen van waarnemers onmisbaar. We zoeken deze voor de soortgroepen sprinkhanen, reptielen, amfibieën, vlinders, libellen, paddenstoelen, kevers. Je gaat zelfstandig aan de slag met het tellen van soorten en het gestructureerd verzamelen van relevante gegevens. Als je daarover vragen krijgt van het publiek, dan vind je het leuk om erover te vertellen. Meer informatie.

Informatieavond
Heb je interesse in een van de functies of wil je weten welke functie het beste bij je past? Kom dan naar de informatieavond. Deze wordt gehouden op 12 juli aanstaande van 19.30 tot 21.30 uur in Herberg Restaurant ’t Zwaantje in Mook. Opgeven kan door een e-mail te sturen aan mookerheide@natuurmonumenten.nl. Meer informatie over de vrijwilligersfuncties en functieprofielen vind je ook op www.natuurmonumenten.nl/vrijwilligerswerk.

Over Natuurmonumenten
Natuurmonumenten beschermt en beheert in Nederland 355 natuurgebieden en waardevolle landschappen met monumentale gebouwen. Vrijwilligers van Natuurmonumenten leveren een onmisbare bijdrage aan het werk van Natuurmonumenten. Daar krijg je ook veel voor terug. Je werkt allereerst mee aan prachtige natuur waarvan iedereen kan blijven genieten. Daarnaast heb je als vrijwilliger ook recht op kortingen, een vijwilligersdag, trainingen en onkostenvergoeding. 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief