Beste Kooimaaier (handmaaier)

Beste Kooimaaier (handmaaier)

Voor een kleiner gazon is een goede handmaaier (kooimaaier, kooimesmaaier) vaak veel praktischer. 

Niet iedereen heeft behoefte aan een elektrische grasmaaier. Voor een kleiner gazon is een goede handmaaier (kooimaaier, kooimesmaaier) vaak veel praktischer. Zo'n handgrasmaaier is meteen gebruiksklaar en stroom en een kabel zijn niet nodig. Hier de beste kooimaaier uit de test. Of, beste kooimaaiers om precies te zijn, want we hebben twee beste handmaaiers voor je.


Kooimesmaaiers kom je in de winkels nauwelijks nog tegen. Dat is jammer, want voor veel mensen met een wat kleinere tuin is een handmaaier gewoon veel praktische, en goedkoper bovendien. Gelukkig zijn er online nog steeds goede kooimaaiers te koop, kijk maar in het overzicht met aanbiedingen van alle handmaaiers. Daarin vind je ook de beste kooimaaiers, de Einhell GC HM 40 en de Gardena Kooimesmaaier 330.

 

Beste kooimaaier met opvangbak: Einhell GC HM 40

Een goede betaalbare handmaaier van Einhell. De 40 in de typenaam  van deze kooimesmaaier heeft betrekking op de maaibreedte van 40 centimeter. Hiermee kun je snel en makkelijk gazons tot zo'n 250 vierkante meter maaien. Een opvangzak voor het gemaaide gras is standaard aanwezig op deze beste kooimaaier. Deze kan circa 27 liter aan gemaaid gras bevatten.
 

beste kooimaaier test
 


De maaihoogte stel in trapsgewijs waarbij je vier keuzes hebt, van 15 mm tot 35 mm. Dankzij de maaispil met kogellagers draaien de messen licht en soepel rond. De messen zijn gemaakt van hoogwaardig staal terwijl de loopwals van duurzaam kunststof is gemaakt.

De wielen beschikken over een dusdanig breed loopvlak dat er weinig druk op het gazon komt tijdens het grasmaaien waardoor het gras ontzien wordt.
 

Beste kooimaaier zonder opvangbak: Gardena 330 handmaaier

Qua prijs vergelijkbaar, maar ook smaller en zonder opvangbak. Op het eerste gezicht lijkt de Gardena 330 kooimaaier een minder goede koop, maar we hebben hier wel te maken met een handgrasmaaier van zeer hoge kwaliteit.
 


Ook bij de Gardena Kooimesmaaier 330 is er keuze uit vier standen voor de maaihoogte. Bij de Gardena hebben deze echter een groter bereik en lopen van 12 millimeter tot 42 millimeter. Het is een lichte kooimaaier (8,2 kilo) die weinig ruimte in de schuur inneemt dankzij de in te klappen handgreep.

Deze handmaaier doet stil zijn werk doordat messenwals en ondermes elkaar tijdens het maaien niet raken.

De maaibreedte van deze beste kooimaaier bedraagt 33 centimeter. Grasmaaiers met deze breedte worden geadviseerd voor gazons tot 150 vierkante meter.

Bron: testresults.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief